Ruladă de cacao cu vişine

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru foaie
  • 4 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri făină
Pentru cremă
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 200 g unt
  • 300 g vişine

Mod De Preparare

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se pun gălbenuşurile cu puţină sare, apoi făina şi cacaua amestecându-se încet. Se bagă la cuptor şi se lasă 30 de minute la foc potrivit.

2. Se pun într-o cratiţă zahărul, făina şi laptele şi se pun la fiert până se formează o cremă. Se lasă la răcit şi, între timp, se mixează untul cu două linguriţe de coniac, apoi se adaugă crema răcită şi se încorporează totul.

3. După ce s-a răcit, se întinde crema şi se presară vişinele, din loc în loc. Se mai păstrează puţină cremă pentru exterior şi se ornează cu vişine proaspete sau cireşe confiate şi ciocolată rasă.