De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 600 g piept de pui
- 250 g carne de porc
- 2 felii franzelă
- 200 ml lapte
- 1 ceapă
- 1 lingura unt
- 2 ouă
- 100 g bacon
- 80 g măsline
- 1-2 lingurite verdeaţă uscată (cimbru, busuioc, rozmarin)
- 2 linguri pesmet
- ulei pentru uns tava
- 200-250 ml supă de carne
- sare
- piper alb măcinat
Mod De Preparare
1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se toacă, folosind o sită mai deasă. Se adaugă ceapa călită în unt, franzela tăiată cubuleţe, înmuiată în lapte, ouăle, baconul tăiat cubuleţe, verdeaţa, o lingură de pesmet, o linguriţă rasă de sare şi piper.
2. Se amestecă bine, adăugând treptat supa puţin încălzită şi măslinele. Se pune într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 50-55 de minute.
3. Se taie felii groase de 1-2 cm şi se serveşte cu garnitură de legume.
Alte rețete