De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kg piept curcan
- 200 g ficat vită
- rozmarin
- 150 g piept ardelenesc
- 1 ou
- 300 g spanac
- 1 ceapă
- 2 felii pâine
- 200 ml vin alb
- 100 ml apă
- sare
- piper
Mod De Preparare
1. Se taie pieptul de curcan felii şi se bate ca să se poată rula uşor. Ficatul de vită se opăreşte în apă, cu puţină sare, se scurge şi se taie cubuleţe.
2. Carnea se condimentează cu sare, piper şi rozmarin şi se unge cu unt topit sau ulei de măsline. Pieptul ardelenesc se taie cubuleţe şi se amestecă cu ficatul de vită, ceapa tăiată mărunt, oul şi pâinea înmuiată în lapte.
3. Spanacul se alege, se spală bine şi se opăreşte. Se pasează şi se adaugă sare şi unt topit.
4. Se întinde bucata de piept, se pune piureul de spanac, compoziţ ia de ficat şi se rulează cu grijă, să nu se rupă. Se aşază în tavă, se unge cu unt, se stropeşte cu vin şi apă şi se lasă să se rumenească la foc potrivit.