De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kg pulpă de curcan
- 1 kg mere sau gutui
- 2-3 crengute cimbru
- 1 crenguta rozmarin
- 2 căţei de usturoi
- sare de mare
- piper
- 3-4 cartofi
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 ardei capia sau gogoşari
Mod De Preparare
1. Se dezosează pulpa de curcan, se trece printr-un jet de apă şi se pune să se înăbuşe câteva minute, până se pătrunde.
2. După ce a fiert, se scoate, se lasă să se scurgă în sită şi se rulează. Dacă este nevoie, se foloseşte aţă alimentară şi se înfăşoară pentru a nu se desface. Se aranjează în tava tapetată cu ulei de măsline şi cu o lingură de pesmet.
3. Separat, se curăţă merele sau gutuile de coajă, de sâmburi, se spală şi se taie felii potrivite. Feliile se pun în tavă, de jur împrejurul ruladei, alternând cu felii de cartofi. Se presară rozmarin, un praf de sare şi un praf de piper negru, se adaugă o căniţă de apă şi se bagă în cuptorul încins.
4. Între timp, se coc ardeii pe plita încinsă, se curăţă de coajă şi sâmburi şi se taie fâşii subţiri. Fâşiile se pun în tavă cu câteva minute înainte de a o scoate. Rulada de curcan se serveşte ornată cu cimbru şi rozmarin, alături de merele caramelizate şi cartofii copţi.