De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kg piept de curcan
- 1-2 legaturi pătrunjel verde
- sare
- piper
- 1 praz
- 2 lingurite muştar
- 50 g unt
- 3 cepe
- 750 g cartofi
- 750 g morcovi
- folie transparentă pentru friptură
Mod De Preparare
1. Pieptul de curcan se taie pentru a putea fi umplut. Se condimentează cu sare şi piper pe ambele părţi şi se lasă la rece 15 minute. Pătrunjelul, ceapa, morcovii, cartofii şi prazul se curăţă şi se spală.
2. O ceapă se taie solzişori şi se căleşte puţin într-o tigaie încinsă cu unt. Mai mult de jumătate din Pătrunjel se toacă mărunt. Se acoperă carnea cu un strat de muştar, apoi se întinde ceapa călită şi se presară un strat de pătrunjel tocat. Se rulează, se acoperă cu restul de pătrunjel şi se strânge într-o folie transparentă pentru copt, care se înţeapă cu furculiţa, din loc în loc.
3. Într-o tavă unsă cu unt se pun rulada, legumele tăiate felii, sare, piper şi 200 ml apă. Se pune în cuptorul încins, se stropeşte din când în când cu sosul din tavă şi se lasă o oră.