De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 g pulpă de vită tocată
- 200 g ficat de pasăre
- 200 ml lapte
- 200 g unt
- 3-4 ouă
- 2 legaturi ceapă verde
- 1 legatura pătrunjel
- miezul de la 2 felii de pâine
- sare
- piper
- oregano
- 500 g broccoli
- piure de cartofi
Mod De Preparare
1. Se spală ficatul, se curăță de pielițe și se lasă 30 de minute în lapte călduț. Se scoate și se pune să fiarbă în apă. Se dă în clocot, apoi se lasă în sită să se răcească.
2. Ceapa se spală, se taie mărunt și se călește în puțin ulei de măsline. După ce s-a înmuiat, se amestecă cu pătrunjelul tocat mărunt.
3. Separat, se pune miezul de pâine în lapte să se înmoaie. Se scoate, se scurge și se pune într-un bol. Ficatul se taie cubulețe și se pasează cu blenderul, împreună cu untul moale. Se amestecă cu miezul de pâine, cu ouăle, carnea tocată și verdeața, se condimentează cu sare, oregano și piper, se frământă bine și se pune într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Se întinde uniform și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
4. Între timp, se spală broccoli și se desface buchețele. Se lasă să se opărească 20 de minute. Rulada se servește cu broccoli și piure.