De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 legatura pătrunjel
- 50 ml vin dulce
- 3-4 linguri ulei
- piper
- sare
- cimbru și busuioc verde și uscat
- boia dulce și iute
- 3-4 cârnăciori picanţi
- 50 g unt
- 150 g măsline verzi fără sâmburi
- 200 g cașcaval
- 600 g piept de pui
- hârtie de copt
- aţă de bucătărie
Mod De Preparare
1. Se ia pieptul de curcan, se curăţă, se spală și se taie cu un cuţit felii, care se bat cu ciocanul de șniţele.
2. Bucăţile de piept se aşază ca să se poată rula, se ung cu unt pe toată suprafaţa și se condimentează cu sare, boia, cimbru și busuioc măcinat. Se acoperă cu o folie și se lasă la rece.
3. Separat, se taie cașcavalul cubuleţe, cârnăciorii se taie feliuţe subţiri, iar măslinele se feliază.
4. Se scot bucăţile de carne de curcan, se așază pe hârtia de copt, se presară ingredientele şi pătrunjelul tăiat mărunt și se rulează. Se strâng la capete cu scobitori sau se leagă cu aţa de bucătărie. Rulada se aşază într-o tavă de cozonac și se stropește cu vinul dulce și puţin ulei. Se lasă în cuptor să se rumenească și apoi se servește ornată cu frunzuliţe de pătrunjel.