De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 400 g carne tocată de porc
- 4 piepţi de pui
- sare
- piper
- cimbru
- 200 g pesmet
- 4 ouă
- 2 linguri muştar
- ulei pentru prăjit
- 1 kg roşii
- 1 lingura zahăr
- cimbru şi busuioc pentru ornat
Mod De Preparare
- Se feliază pieptul de pui, se bate cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare, piper şi se unge cu ulei şi muştar. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece, aproximativ 30 de minute.
- Separat, într-un bol, se amestecă compoziţia de carne tocată cu oul, sarea şi piperul şi se pregătesc rulourile. Se întinde compoziţia de carne tocată pe fiecare felie de piept, se rulează şi se trec prin pesmet, ou şi pesmet şi se prind cu scobitori la capete.
- Se pune uleiul să se încingă şi se prăjesc rulourile. Se scot pe un prosop absorbant şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
- În acest timp, se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Se pun într-o crăticioară cu uleiul de măsline, zahărul, sarea, piperul, cimbrul şi busuiocul. Se lasă să scadă şi se serveşte împreună cu rulourile. Se ornează cu frunze de cimbru şi busuioc.
Alte rețete