De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru rulouri
- 500 piept de curcan
- sare
- 150 caşcaval
- 150 pesmet
- 2 ardei capia
- ulei pentru prăjit
- o salată verde
- piper
- 1-2 linguriţe muştar
- 3-4 ouă
Pentru sos
- 300 pastă de roşii
- cimbru
- busuioc
- sare
- boia iute
- piper
- o linguriţă miere sau zahăr
Mod De Preparare
- Se taie pieptul de curcan felii potrivite. Fiecare bucată se presează cu ciocanul de şniţele. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă la mijloc o bucată de caşcaval, o fâşie de ardei capia, se rulează, se prinde cu o scobitoare şi se trece prin pesmet.
- Separat, se bat ouăle spumă cu sare, piper şi muştar, iar rulourile se trec prin pesmet-ou-pesmet, apoi se pun să se prăjească în uleiul încins. După ce s-au rumenit, se scot pe un prosop absorbant de bucătărie.
- Într-o crăticioară, se pune uleiul, piureul de roşii, sarea, mierea, piperul, cimbrul, boiaua şi busuiocul. Se lasă să fiarbă câteva minute şi, după ce a fiert, se dă la rece. Rulourile se servesc cu sos de roşii şi garnitură de cartofi.