Rulouri de hering marinat

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g hering marinat
  • 200 g ciuperci marinate
  • 200 g castraveciori muraţi
  • 2 gogoşari copţi
  • 2-3 fire ceapă
  • 3-4 lămâi
  • sare
  • piper
  • 2 căţei usturoi
  • 1 lingura vin alb demisec
  • 1 lingurita zahăr
  • frunze de ceapă
  • 2-3 fire de cimbrişor

Mod De Preparare

1. Se scot bucăţile de hering din cutie şi se lasă să se scurgă într-o sită. După ce s-au scurs, se întind pe o farfurie plată, se presară piper, dacă mai este nevoie şi se stropesc cu zeama de la 2-3 lămâi.

2. Separat, se pregătesc castraveciorii muraţi. Dacă sunt subţiri se lasă întregi, li se taie capetele şi se crestează pentru a avea un aspect plăcut. Dacă sunt mai groşi, se taie fâşii mai subţiri.

3. Ciupercile se scot din borcane, se pun la scurs în sită şi se taie fâşii subţiri. Gogoşarii se curăţă de sâmburi şi se taie felii. Pe bucăţile de hering marinat se pune o ciupercuţă, un castravete şi o felie de gogoşar. Se rulează, se înfig scobitorile cu atenţie să nu se rupă şi se aşază pe un platou mai înalt.

4. După ce s-au umplut toate rulourile, se stropesc cu sosul preparat din zeamă de lămâie, ulei de măsline, vin, zahăr, sare, piper boabe, usturoi pisat şi o foaie de dafin. Se lasă câteva minute la rece şi se servesc la aperitiv. Se ornează cu ceapă verde şi cimbrişor.