De Ileana Voicu,
Ingrediente
- ulei
- 4 bucati fileuri de peşte
- 150 g ciuperci
- 50 g ţelină
- 1 bucata morcov
- 1 ceapă
- 1-2 bucati usturoi (căţei)
- 1 bucata ardei roşu
- 1 legatura pătrunjel
- 100 g unt
- 4 linguri maioneză
- 1 lingurita muştar
- 50 g caşcaval ras
- 1 lingurita zeamă lămâie
- 1 praf sare
- 1 praf piper
Mod De Preparare
Este cunoscut faptul că peştele este foarte sănătos, fiind, de altfel, şi cel mai recomandat aliment. Îţi propunem aşadar delicioasele rulouri de peşte cu legume, pe care le poţi prepara oricând, chiar şi în timpul posturilor.
Mod de preparare:
Căleşte legumele în unt după ce le-ai tocat mărunt – poţi rade morcovul şi ţelina. Separat, tot în unt, se călesc şi ciupercile tăiate felii subţiri. După ce s-au fiert, adaugă ciupercile peste legume şi potriveşte cu condimente după gust. Lasă-le apoi să scadă la foc mic şi adaugă pătrunjelul tocat mic.
După ce s-au călit bine, înfăşoară fileurile de peşte cu compoziţia obţinută. Le poţi prinde cu scobitori sau le poţi lega cu aţă.
Separat, se prepară maioneza – gălbenus crud şi fiert, muştar, ulei, zeamă de lămâie, piper – şi se toarnă peste peşte. Presară deasupra caşcavalul ras şi ţine tava la cuptor circa 20 de minute, la foc mare.
Timp de preparare: 50 minute