De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru clătite
- 200 g făină
- 350 ml lapte
- 4 ouă
- sare
- 50 ml apă minerală
- piper
Pentru umplutură
- 100 g muştar
- 300 g peşte afumat sau jambon de porc afumat
- 1 lingurita rasă piper măcinat
- 1 legatura mărar
- nucşoară
Mod De Preparare
1. Într-un castron, se prepară compoziţia pentru clătite. Se bat ouăle, apoi se adaugă pe rând făina, laptele, apa minerală, sare şi piper după gust, amestecând continuu, cu grijă, ca să nu se formeze cocoloaşe. Se lasă să se odihnească 30 minute. Se prăjesc apoi clătitele şi se lasă la răcit.
2. Mărarul se spală şi se toacă fin, apoi se amestecă bine cu muştarul. Se adaugă piperul şi nucşoară după gust.
3. Fiecare clătită se unge cu sos de muştar. Deasupra se aşază felii subţiri de peşte sau de jambon, apoi se rulează strâns. Se lasă la rece cam o oră, apoi se taie rondele şi se înfig, la fel ca frigăruile, pe beţe din lemn. Se servesc reci, garnisite cu mărar.