De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 100 g biscuiţi sfărâmicioşi
- 200 g ciocolată neagră
- 100 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 2 lingurite lichior de migdale
- 500 g amestec de migdale şi fistic
Pentru servit
- 100 g zahăr pudră
Mod De Preparare
Salamul de biscuiţi e desrtul tău preferat? Încearcă şi această variantă delicioasă făcută în casă. Reţeta de salam de biscuiţi aromat e foarte simplă şi delicioasă!
1. Ciocolata rupta bucaţi si untul taiat bucaţele se pun sa se topeasca la bain-marie, la foc mic, amestecând mereu cu o
lingura de lemn.
2. Dupa ce ingredientele s-au topit, se scoate vasul de la bain-marie, se lasa amestecul sa se raceasca si se adauga
galbenusurile si lichiorul.
3. Biscuiţii se sfarâma grosier si se amesteca cu migdalele si fisticul (usor marunţite) si cu compoziţia de ciocolata,
galbenusuri si lichior.
4. Pe o foaie de hârtie de copt se asaza un strat de folie alimentara transparenta, se pune amestecul de biscuiţi si se niveleaza. Apoi, se ruleaza pentru a obţine un sul si se strânge la capete pentru a-i da forma de salam.
5. Se lasa la frigider de pe o zi pe alta si, dupa ce s-a întarit, se scoate din ambalaj si se trece prin zahar pudra. Apoi se taie si se serveste.