Salată asortată

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • o salată verde mare
  • o varză roşie
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie
  • piper măcinat alb şi roşu
  • 1 legatura ceapă
  • o gulie
  • 3-4 fire usturoi
  • 50 g unt topit
  • 8 ridichi
  • 1 lingura miere
  • 300 g crutoane

Mod De Preparare

  1. Se curăţă şi se spală salata, ceapa verde şi usturoiul. Se trec prin câteva jeturi de apă şi apoi se lasă să se scurgă în sită.
  2. Ridichile, varza şi gulia se curăţă şi se spală. Ridichile se taie felii subţiri, gulia se dă pe răzătoarea mare şi varza se toacă mărunt.
  3. Separat, se stropesc crutoanele cu untul topit, se presară sare şi piper, după gust, şi se pun 10 minute în cuptorul încins să se rumenească.
  4. Salata şi ceapa verde se taie bucăţi mari. Toate ingredientele se pun asortate într-un bol mai mare. Se presară sare, piper şi se toarnă puţin ulei de măsline şi mierea. Se acreşte cu zeama de la o lămâie şi se amestecă bine. Salata se serveşte cu crutoane rumenite.