De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- o salată verde mare
- o varză roşie
- sare
- 2-3 linguri ulei de măsline
- zeama de la o lămâie
- piper măcinat alb şi roşu
- 1 legatura ceapă
- o gulie
- 3-4 fire usturoi
- 50 g unt topit
- 8 ridichi
- 1 lingura miere
- 300 g crutoane
Mod De Preparare
- Se curăţă şi se spală salata, ceapa verde şi usturoiul. Se trec prin câteva jeturi de apă şi apoi se lasă să se scurgă în sită.
- Ridichile, varza şi gulia se curăţă şi se spală. Ridichile se taie felii subţiri, gulia se dă pe răzătoarea mare şi varza se toacă mărunt.
- Separat, se stropesc crutoanele cu untul topit, se presară sare şi piper, după gust, şi se pun 10 minute în cuptorul încins să se rumenească.
- Salata şi ceapa verde se taie bucăţi mari. Toate ingredientele se pun asortate într-un bol mai mare. Se presară sare, piper şi se toarnă puţin ulei de măsline şi mierea. Se acreşte cu zeama de la o lămâie şi se amestecă bine. Salata se serveşte cu crutoane rumenite.
Alte rețete