Salata andaluză de vară

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 15 măsline fără sâmburi
  • 2 roșii
  • jumătate de ceapă roșie sau 2 fire ceapă verde
  • 2 conserve ton
  • 3 ouă
  • ulei de măsline
  • sare

Mod De Preparare

Salata andaluză de vară este aperitivul ideal pentru zilele călduroase de vară. Poate fi și garnitură alături de o bucată de carne sau pește la grătar.

Salata se poate pregăti în avans și se poate ține la frigider câteva ore.

Cum se prepară salata andaluză de vară

  1. Cartofii se fierb în coajă.
  2. Separat, se fierb ouăle timp de 10 minute. Se curăță de coajă și se dau deoparte.
  3. Roșiile, măslinele și ceapa se taie după preferințe.
  4. Într-un castron se adaugă măslinele, ceapa, roșiile și tonul scurs de ulei sau apă.
  5. Se taie ouăle cubulețe.
  6. Cartofii fierți și răciți se taie cuburi și se adaugă peste celelalte ingrediente. Se condimentează cu sare și piper.
  7. Se adaugă uleiul de măsline și zeama de lămâie sau oțet de mere (opțional), Se amestecă.
Alte rețete