De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kg gogoşari
- 500 g ardei capia (combinat, verde şi roşu)
- 2-3 castraveţi de grădină
- 1 conopidă mică
- 1 ţelină
Pentru baiţ
- 500 ml oţet de 9°
- 1 litru apă
- 250 g miere sau zahăr
- 1 lingurita sare
- 2-3 căţei de usturoi
- 2 linguri boabe de muştar
- 1 lingurita piper boabe
Mod De Preparare
1. Se spală şi se curăţă ardeii, gogoşarii, castraveţii, conopida şi ţelina. Se taie felii, cubuleţe sau rondele şi se pun într-un vas mai mare.
2. Separat, într-o cratiţă de 3-4 l, se pun oţetul, apa, mierea, sarea, usturoiul, boabele de muştar şi de piper. Se pune pe foc şi când lichidul începe să clocotească, se pune o parte din amestecul de ardei, gogoşari, conopidă, castraveţi şi ţelină. Se acoperă vasul şi după câteva clocote se scot legumele cu o supieră şi se pun deoparte într-un vas, care se acoperă. Se repetă operaţia, până se termină tot amestecul de legume.
3. Se aşază apoi în borcane, turnând după fiecare strat şi câte o porţie de baiţ. Se acoperă cu capace sau se leagă cu celofan dublu şi se pun în cămară sau beci.