De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 litru ulei
- 1 litru oţet
- 1 kg zahăr sau miere
- 1 kg castraveciori
- 1 kg ardei graşi
- 1 kg gogoşari sau ardei capia
- 500 g usturoi
- 4-5 ardei iuţi (facultativ)
- 6 foi dafin
- 1 kg ceapă
- 1 lingura boabe de piper
- 3 linguri sare grunjoasă
Mod De Preparare
1. Legumele se curăţă, se spală bine şi se pun la scurs. Se taie în bucăţi mari ardeii şi castraveciorii fără coajă şi feliuţe ceapa şi usturoiul.
2. Într-un vas încăpător se pun la fiert oţetul, uleiul, zahărul sau mierea, condimentele şi sarea, până dau în clocot. Se pun deasupra, pe rând, legumele, atât cât să se opărească, apoi se scot cu o paletă şi se pun în borcane, amestecate.
3. Se toarnă deasupra zeama fierbinte, apoi se închid ermetic recipientele şi se dau la rece.