De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru perişoare
- 350 g piept de pui tocat
- 1 ceapă
- 2 linguri pătrunjel verde tocat
- 1 ou
- 2 linguri ulei
Pentru salată
- 1 morcov
- 1 lingura ulei de măsline
- 1 ridiche neagră
- 1 legatura ridichi
- 1 salată verde
- 1 ceapă
- 2 linguri muştar boabe
- 1 lingura oţet diluat cu o lingură de apă
Pentru sos
- 250 g smântână
- 2 linguri porumb fiert
- 2-3 fire de ceapă verde
- sare, piper, zahăr
Mod De Preparare
1. În carnea tocată se pune ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul verde, oul crud, o jumătate linguriţă de sare şi puţin piper. Se amestecă bine şi se formează perişoare, care se pun într-o tigaie încinsă cu ulei şi se prăjesc, până se rumenesc frumos. Se pun apoi pe o hârtie absorbantă la scurs.
2. Separat, într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, se căleşte morcovul tăiat cubuleţe. Salata verde, ridichea neagră, ridichile roşii, ceapa şi ceapa verde se curăţă şi se spală.
3. Într-un castron mare se pun frunzele de salată, ridichile, morcovul, ceapa tăiată rondele şi boabele de muştar. Se stropeşte cu oţet şi se amestecă. Se acoperă, se lasă deoparte 5 min şi se serveşte cu perişoare şi sos de smântână.
4. Pentru sos, smântâna se potriveşte la gust cu sare, zahăr şi piper şi se amestecă apoi cu ceapa verde fin tocată şi porumbul fiert.