De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru salată:
- 3 kilograme de cartofi
- 1 linguriță de sare (de folosit la fierberea cartofilor)
- 150 g roșii cherry
- 2 linguri ceapă roșie tocată (puteți folosi și ceapa galbenă)
- 1 fir ceapă verde tocată mărunt
- 1 tulpină țelină apio tocată mărunt
- o legătură de pătrunjel (tocată mărunt)
- 75 g hering afumat (tăiat în bucăți potrivite)
Pentru dressing:
- 80 ml ulei de măsline
- 1 linguriță razătură de coajă de lămâie
- 60 ml suc de lămâie
- 1 linguriță oregano uscat
- piper și sare după gust
Mod De Preparare
Salata de cartofi și hering afumat este ideală pentru un prânz rapid sau o cină ușoară. În loc de hering afumat se poate folosi păstrăv afumat sau somon afumat.
Cum se prepară salata de cartofi cu hering afumat
- Se spală bine cartofii și se fierb cu sare (în coajă). Sunt gata când se poate introduce ușor furculița.
- Cartofii se lasă la răcit în apă rece. După răcire, se curăță de coajă și se taie cuburi.
- Roșiile se taie în jumătăți.
- Toate ingredientele se adaugă într-un vas încăpător.
- Se pregătește dressing-ul amestecând toate ingredientele într-un bol cu un tel sau într-un borcan cu capac care se agită.
- Se amestecă cu grijă dressing-ul cu salata, având grijă să nu se sfarme cartofii.
- Se lasă la frigider 2 ore pentru ca ingredientele să-și împrumute aromele.
- Salata de cartofi cu hering afumat se servește la temperatura camerei.