De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 400 g cartofi
- 50 g unt
- 2 castraveţi proaspeţi sau muraţi
- 200 g brânză proaspătă
- 50 g brânză de oaie
- 100 g smântână
- 100 g iaurt
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod De Preparare
1. Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare, 30 minute. Se scurg de apă, apoi se lasă să se răcească puţin şi se curăţă de coajă când încă mai sunt calzi. Cartofii se taie felii, se dau cu un praf de sare şi se ung cu unt.
2. Castraveţii se taie fideluţă, iar brânza dulce se pasează şi se amestecă cu smântâna şi iaurtul. Se adaugă brânza rasă şi se condimentează după gust cu sare, piper şi pătrunjel verde.
3. Se pun cartofii în castroane mici, apoi se adaugă castraveţii tăiaţi fideluţă şi sosul de brânză. Se ornează cu pătrunjel verde şi se servesc imediat.