De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2-3 castraveți
- 1 ceapă medie tăiată subțire și cu inelele separate (sau 2-3 cepe verzi tocate)
- 230 g smântână
- 60 ml oțet din cidru de mere
- 60 g zahăr
- sare și piper după gust
- 1/2 linguriță de mărar tocat (opțional)
Mod De Preparare
Sănătoasă, săracă în calorii și fără gluten. Așa este această rețetă de salată rapidă, recomandată mai ales în lunile caniculare de vară. Garnitură răcoroasă și aromată pentru niște carne făcută pe grătar sau mâncărică de sine stătătoare pentru cei care vor să mănânce sănătos și sățios.
- Taie castraveții în rondele subțiri și ceapa într-un castron.
- Într-un bol mic, amestecă smântâna, oțetul, zahărul, sarea și mărarul.
- Toarnă sosul peste castraveți, amestecă și dă la rece până la servire.
- Amestecă de câteva ori înainte să servești, ca să marinezi bine castraveții.
Notă: Da, poți servi direct, dar dacă o ții un pic la frigider, aromele ingredientelor se vor combina mult mai bine, iar gustul salatei ținute la rece va merge perfect alături de o bucată de carne sfărâindă, tocmai scoasă de pe grătar.
Alte rețete de garnituri rapide și delicioase:
Foto: 123rf