De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 400 g fasole albă
- 1 ceapă mare albă
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- zeama de la 2 lămâi
- 2 linguri ulei de măsline
- 3-4 fire de pătrunjel verde
- 1 fir de busuioc verde
Mod De Preparare
1. Se lasă fasolea să se înmoaie de seara până dimineaţa, în apă călduţă. Dimineaţa se pune să fiarbă în 2-3 ape pentru a elimina toxinele.
2. După ce s-a fiert fasolea, se scurge de zeamă şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
3. Într-un bol, se pun fasolea fiartă, ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
4. În salata de fasole se mai pune zeama de la o lămâie sau oţet aromatic şi uleiul de măsline. Ingredientele se amestecă uşor să nu se zdrobească. Se ornează cu busuioc sau cu pătrunjel verde.
Alte rețete