De Ileana Voicu,
Ingrediente
pentru aluat
- 1/2 pepene galben
- 2 kiwi
- 2 banane
- 1 portocală
- 2 mandarine
- 200 g mascarpone
- 150 ml frişcă
- 2 linguri zahăr pudră
- 150 ml lichior de fructe exotice
- 2 linguri fistic tocat mărunt
- mentă pentru ornat
Mod De Preparare
1. Toate fructele se curăţă şi se taie felii sau cubuleţe. Se pun într-un castron, se stropesc cu lichior, se amestecă uşor, se acoperă şi se lasă la rece minim 2 ore.
2. Între timp, se freacă mascarpone cu zahărul pudră, până se topeşte tot zahărul, apoi se înglobează frişca adăugată în porţii mici, până se obţine o cremă spumoasă.
3. Se pun fructele în castroane şi se toarnă în fiecare câte o parte din lichiorul în care s-au macerat fructele. Deasupra se pune câte o lingură de cremă, se presară fistic şi se ornează cu frunze de mentă.
Alte rețete