De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 albuşuri
- 1 compot ananas
- zeama de la o portocală şi de la o lămâie
- 8 smochine
- 200 ml vin alb dulce
- 50 g migdale
- 150 g zahăr tos
- 2 banane
Mod De Preparare
Se amestecă 2 banane tăiate felii cu ananasul dintr-un compot. Se stropeşte cu zeama de la o portocală şi de la o lămâie, apoi se adaugă 8 smochine fierte 10 minute în 200 ml vin alb dulce şi 50 g migdale. Se pun fructele în 4 boluri termorezistente, iar deasupra se acoperă cu bezea, obţinută din 2 albuşuri bătute cu 150 g zahăr tos. Se coc la foc mediu, cu uşa cuptorului deschisă, 30-35 minute.