De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 300 g paste fusili
- 2 roşii
- 2 ardei graşi roşii
- 4 ouă fierte
- 200 g file de hering sau ton din conservă
- 100 g măsline negre feliate
- 100 g măsline verzi umplute cu gogoşar
- 1 ardei iute
- pătrunjel verde
Pentru sos
- 4 linguri ulei de măsline
- 5 linguri pastă de roşii
- sare
- piper negru măcinat
- 1/2 lingurita zahăr
- 1 lingurita muştar
Mod De Preparare
1. Se pune apa la fiert cu puţină sare şi ulei. Când începe să fiarbă, se pun pastele la fiert. Se lasă atât cât se specifică pe pachet, până ce se înmoaie. După ce au fiert, se răstoarnă într-o strecură-toare şi se clătesc cu apă rece. Se pun apoi într-un vas.
2. Se curăţă, se spală şi se taie felii ardeii şi roşiile. Se pun peste paste. Se adaugă şi măslinele, peştele din conservă şi ouăle fierte tăiate în sferturi.
3. Într-un vas separat, se amestecă uleiul cu pasta de roşii, cu muştarul, sarea, piperul şi zahărul. Sosul obţinut se toarnă peste amestecul de paste şi legume şi se amestecă uşor. La sfârşit, se presară pătrunjelul tocat mărunt.