De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 200 g orez (care nu se lipeşte, bob cu bob)
- 1 dovlecel nu prea mare
- 1 vânătă mică
- 4-5 capere de la borcan sau un ardei iute
- ulei pentru prăjit
- parmezan tăiat bucăţele
- 1 roşie
- sare
- piper
Mod De Preparare
1. Se spală vânăta şi dovlecelul şi se taie rondele. Se sărează şi se lasă 10 minute într-o strecurătoare, pentru a se scurge de zeamă.
2. Între timp, se spală orezul şi se pune la fiert.
3. După ce s-au scurs legumele, se pune mai întâi la prăjit dovlecelul şi mai apoi şi vânăta. După ce s-au prăjit, se iau din tigaie şi se pun într-un castron, la scurs, pe un şerveţel.
4. Orezul fiert se trece printr-un jet de apă rece, apoi se pune peste legumele din castron.
5. Peste compoziţia de orez şi legume se adaugă caperele sau ardeiul iute, bucăţile de parmezan, puţin piper şi sare, dacă mai este nevoie, şi roşia tăiată felii.