Salată de orez

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g orez cu bob lung
  • 2 conserve ton bucăţi în ulei sau suc propriu
  • 150 g măsline
  • 1 ceapă roşie
  • 10 roşioare cherry
  • 3 ardei graşi, culori diferite
Pentru sos
  • sucul unei lămâi
  • 1 lingurita muştar
  • câteva fire de pătrunjel
  • 1 lingurita seminţe de susan
  • ulei

Mod De Preparare

Orezul este gustos, sănătos şi poate înlocui pâinea la masă. Aşadar, îţi propun o salată de orez săţioasă:

1. Pestele se scoate din conserva si se pune la scurs, iar orezul se pune la fiert în apa cu un praf de sare. Dupa ce s-a fiert, orezul se trece rapid printr-un jet de apa rece si se scurge bine.

2. Ardeii se curaţa si se taie cuburi mici, rosioarele se taie în doua sau în patru, iar ceapa se taie pestisori.

3. Într-un bol de salata, se pun orezul, ardeii, rosioarele, maslinele si ceapa. Se prepara sosul si se toarna peste orez si legume. Se amesteca bine, se verifica gustul de sare.

4. Salata se aduce la masa cu bucaţi de peste deasupra, asezate uniform.