De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- pătrunjel
- 2-3 linguri smântână acră
- 100 g roşii cherry
- 1/2 legatura ridichi
- 100 g caşcaval
- 100 g jambon
- 100 g felii măsline negre
- 100 g felii măsline verzi umplute cu gogoşar
- 3 linguri ulei
- piper alb măcinat
- 250 g paste fusili
- ketchup
- sare
Mod De Preparare
1. Se fierb pastele în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se răstoarnă într-o strecurătoare. Se pun într-un vas şi se amestecă cu o lingură de ulei. Se lasă la răcit.
2. Între timp, în alt vas, se pregăteşte sosul: se amestecă smântâna cu restul de ulei, ketchup-ul, sarea şi piperul. Se amestecă cu pastele.
3. Se spală ridichile şi roşiile şi se taie în patru, respectiv, în două. Se taie felii jambonul şi caşcavalul. Toate ingredientele se pun peste pastele cu sos şi se amestecă uşor. La sfârşit, salata se ornează cu câteva frunze de pătrunjel. Se poate servi cu feliuţe de pâine prăjită.