De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 3 kg gogonele
- 1 kg ceapă
- 1 kg morcov
- 1 kg gogoşari
- 1 kg ardei gras
- 400 g muştar
- 500 ml ulei
- 1 litru apă
- 1/2 litru oţet
- 2,5 linguri sare
- 3 linguri zahăr
Mod De Preparare
1. Din apă, oţet, sare şi zahăr se face o saramură şi se pune la fiert. Legumele se taie fideluţă, iar morcovul se dă prin răzătoare.
2. Se opăresc toate în saramura pregătită (morcovii se pun primii şi se ţin 10 minute, apoi legumele, aproximativ 5minute).
3. Se scot, se pun la scurs până a doua zi, când se amestecă cu o maioneză făcută din muştar şi ulei, apoi se pune în borcane.