De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 conserve de ton în suc propriu
- salată verde
- 100 g măsline
- zeama de la două lămâi
- cimbru
- 1 castravete
- 2 roşii
- ulei de măsline
- praf de usturoi
- 1 ceapă verde
- 1 ardei verde
- 1 ou fiert
- sare, piper
Mod De Preparare
1. Se desfac conservele, se pune tonul bucăţi să se scurgă într-o sită şi se stropeşte cu zeamă de lămâie.
2. Se taie pâinea felii, se unge cu ulei de măsline, se presară praf de usturoi şi se prăjeşte.
3. Separat, într-un bol, se pune tonul bucăţi, măslinele tocate foarte mărunt, uleiul, sarea şi piperul, după gust, şi zeama de lămâie şi se amestecă până se încorporeză uleiul.
4. Pe un platou se aşază feliile de pâine prăjită în formă de raze. Se ung cu salata de ton şi se ornează cu roşii şi ardeiul tăiate rondele, castraveţi, oul fiert tăiat felii şi frunze de ceapă.