De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- sare
- 1 lingurita menta uscata
- zeama de la o lamâie
- 1 caţel usturoi
- 1 lingura maioneza
- 200 ml iaurt grecesc
- 2 vinete mari
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
Mod De Preparare
Te-ai gândit vreodată să combini salata de vinete cu iaurt pentru a o face mai uşoară? Încearcă această reţetă!
1. Coaceţi vinetele, le puneţi într-un castron, le presaraţi cu sare, apoi le lasaţi cu un capac sa se abureasca pentru a se desface uşor. Dupa ce le-aţi curaţat, le stropiţi cu zeama de lamâie şi le lasaţi în frigider peste noapte, într-o sita de plastic.
2. A doua zi, tocaţi vinetele marunt, adaugaţi maioneza şi usturoiul tocat foarte marunt, turnaţi uşor uleiul, frecând continuu, apoi adaugaţi iaurtul treptat. Asezonaţi cu sare, piper şi, eventual, zeama de lamâie. Adaugaţi o linguriţa de menta uscata, pentru a le le transforma într-o mâncare mai uşoara şi mai fresh.
Acwastă reţetă a fost pregătită în emisiunea „Draga mea prietenă' de la Kanal D.