De Anghel Magda,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 3 vinete coapte
- 2 ouă fierte
- jumătate de ceapă roșie medie tăiată mărunt
- 3 linguri maioneză
- 1 linguriță muștar
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
Mod De Preparare
Salata de vinete cu maioneză este combinația perfectă de gust și textură care va cuceri cu siguranță toate papilele gustative. Gustoasă și ușor de preparat, salata de vinete coapte cu maioneză este alegerea perfectă pentru o masă delicioasă și sănătoasă!
Cum se prepară salata de vinete cu maioneză
Citește și: Cum se coc vinetele perfect – trucul pe care nu ți l-a spus nimeni
1. Se coc vinetele la grătar, pe aragaz sau în cuptor. Se lasă să se răcească și se curăță de coajă. Se lasă la scurs.
2. Vinetele coapte se toacă pe un tocător de lemn, cu ajutorul unei ustensile din lemn sau oțel inoxidabil.
3. Ceapa tocată mărunt se amestecă cu vinetele coapte într-un castron de plastic.
4. Se adaugă ouăle fierte tăiate.
5. Separat se amestecă maioneza, muștarul și uleiul.
6. Amestecul de maioneză și muștar se adaugă peste salată și se amestecă bine.
7. Se condimentează cu sare și piper, după gust.
8. Salata de vinete cu maioneză se savurează pe felii de pâine proaspătă, alături de o salată de roșii.