De Oana Savin,
Ingrediente
Salată
- 2 bucăți carne de vită de 200-250 grame fiecare
- Ulei de măsline pentru prăjit
- 2 morcovi curățați
- 6 ridichi feliate
- 200 gr roșii cherry, tăiate pe jumătate
- Frunze de mentă
- 3 cepe verzi tăiate
- O jumătate de castravete curățat de coajă și feliat
- 2 Lăptuci curățate
- Sare de mare
- Piper negru
- 4 linguri de alune decojite
Dressing
- 1 cățel de usturoi pisat
- 1 ardei roșu pisat
- 2 lingurițe zahăr
- 2-3 linguri sos de pește
- Sucul de la 1-2 lămâi verzi
Mod De Preparare
Când rămâi în pană de idei și ai o bucată frumoasă de carne de vită prin frigider, salata aceasta devine un fel principal minunat! Este gustoasă, ușoară, sănătoasă și sățioasă.
Asezonează bucățile de carne pe ambele părți. Adaugă o lingură de ulei într-o tigaie încinsă și prăjește fripturile la temperatură înaltă pe ambele părți timp de 2-3 minute. Se scot pe o farfurie și se lasă să se odihnească.
Pentru a face dressingul, pune usturoiul și ardeiul iute într-un mojar cu un vârf de sare și pasează-le bine până devin o pastă. Adaugă zahărul, sosul de pește și sucul de lămâie. Amestecă-le cu o lingură.
Între timp, taie morcovii rondele. Pune-i într-un bol împreună cu ridichiile, roșiile, menta, ceapa verde, castravetele și lăptucile. Adaugă 4-6 linguri din dressing și continuă să amesteci.
Prăjește alunele cu un pic de sare pentru câteva minute într-o tigaie curată. Pune friptura tăiată felii peste salată și adaugă alunele. Pune pe deasupra restul de dressing și servește-o imediat.