Saleuri cu mac şi susan

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 lingura mac
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura smântână
  • 1 lingura lapte
  • 2 ouă
  • 100 g unt păstrat la frigider
  • 250 g făină
  • 1 lingura susan

Mod De Preparare

1. Se cerne făina într-un castron, peste care se rade untul şi se adaugă un ou, sarea, o lingură de lapte rece şi smântâna. Se amestecă mai întâi cu o furculiţă, apoi se frământă rapid şi se strânge aluatul într-un bulgăre. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la frigider câteva ore, să se întărească.

2. Se întinde apoi aluatul într-o foaie subţire de 5-6 mm, care se taie în beţişoare subţiri. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou şi se presară cu mac sau susan. Se pun în cuptorul bine încins şi se coc la foc potrivit, până se rumenesc frumos, aproximativ 15 minute.

3. Se scot din tavă şi se lasă să se răcească. Este bine să se pregătească cu o zi înainte, pentru că sunt mai fragede.