De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 sticle de șampanie (sau cava)
- 2 portocale
- 2 mere
- 1 lămâie
- 150 g struguri
- 1 cutie Fanta de portocale
- 1 cutie Fanta de lămâie
- 1 pahar mic de vodcă
- 1 pahar mic de gin
- 1 pahar mic de lichior Cointreau sau Licor 43
- 1 pahar mic de sirop de coacaze roșii
- 3 linguri de zahăr brun
- cuburi de gheață
Mod De Preparare
Sangria cu șampanie poate fi băutura perfectă pentru a sărbători noaptea dintre ani. Se prepară în timp record și se consumă rece, cu gheață.
Cum se prepară sangria cu șampanie
- Într-un castron încăpător se amestecă vodka, ginul, siropul de coacăze și Cointreau-ul.
- Se curăță merele și se taie în cuburi potrivite. Se adaugă peste amestecul de băuturi.
- Se curăță de coajă portocalele și lămâia. Se taie în bucăți potrivite și se adaugă peste mere. Strugurii se spală, se îndepărtează crenguțele și se adaugă și ei în castron.
- Șampania sau cava se toarnă în bol, având grijă să nu spumeze prea mult.
- Se adaugă și cutiile de Fanta peste sangria cu șampanie.
- Se adaugă zahărul brun și se amestecă bine până la dizolvarea lui.
- Castronul cu sangria se dă la rece câteva ore. Se servește în pahare de vin cu multă gheață.