De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 700-800 g peşte mare tăiat rondele (crap, somon)
- sare grunjoasă
- 2-3 ardei iuţi
- 4-5 căţei de usturoi
- 2-3 roşii
- 2 linguri ulei
- mărar şi pătrunjel verde
Mod De Preparare
1. Peştele se spală, se curăţă de aripioare şi se tapetează cu un şervet absorbant. Se unge cu puţin ulei.
2. Se încălzeşte grătarul foarte bine şi se presară cu sare grunjoasă. Se pun feliile de peşte la fript şi se lasă pe fiecare parte câte 10-12 minute, având grijă să se pă trundă bine. Spre sfârşit se pun pe grătar şi roşiile.
3. Se iau bucăţile de peşte de pe grătar, se pun pe un tocător din lemn şi se îndepărtează arsura cu ajutorul unui cuţit. Se trec apoi într-un vas cu apă fierbinte, se curăţă rapid de urmele de arsură şi se aşază apoi pe un platou.
4. Se servesc cu ardei iute fin tocat cu roşii coapte şi mujdei de usturoi frecat cu puţin ulei şi aromat cu verdeaţă tocată mărunt.