De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru sos de zmeura
- 2 cesti frisca lichida
- 1/4 ceasca rachiu de fructe
- 1 plic gelatina
- 3/4 ceasca zahar
- 9 cesti zmeura
Pentru sarlota
- 1 fiola vanilie
- 7 linguri faina
- 1/2 ceasca zahar
- 4 oua separate
- 1 lingura unt
Pentru blat
- 3 linguri zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri rachiu de fructe
Mod De Preparare
Bucătăria franţuzească este mai rafinată ca niciodată, acum, că a intrat în patrimoniul UNESCO. Vezi cum să prepari un desert clasic franţuzesc, cu fructe aromate şi consistenţă decadentă. Învaţă să prepari şarlotă cu zmeură ca în Franţa.
Încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă, apoi tapetează cu hârtie de copt.
Bate gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă făina şi vanilia. Bate albuşurile bine, apoi adaugă la amestecul de aluat. Toarnă în tavă şi dă la cuptor circa 30 de minute.
Separat, amestecă într-o cratiţă zmeura cu zahărul şi 1 ceaşcă de apă şi fierbe la foc mic 10 minute. Strecoară şi pasează amestecul. Ia 2 ceşti din piure şi pune la loc pe foc. Adaugă gelatina şi dă de pe foc. Adaugă rachiu şi frişcă.
Taie blatul pe din două şi toarnă şarlota de zmeură peste blatul de jos, în formă. Pune blatul deasupra şi dă la rece 24 de ore.
Amestecă restul de piure de zmeură cu zahărul, zeama de lămâie şi rachiu.
Toarnă peste feliile de şarlotă rece la servire.