De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 750 g carne tocată de pui
- 1 ou
- 2 linguri orez
- 1 borcan mare foi de viţă
- 1 legatura ceapă verde
- 1 legatura pătrunjel
- 3 crenguţe cimbru
- 300 ml smântână
- sare
- piper
- 2 linguri făină
- ulei
Mod De Preparare
Sarmale de pui în frunze de viţă – mai slabe şi mai sănătoase decât acelea tradiționale. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se fac!
1. Se trec foile sub un jet de apă rece şi apoi se lasă într-o strecurătoare la scurs.
2. Pentru umplutură, carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, ceapa verde tocată, pătrunjelul, sare şi piper.
3. Pe fiecare foaie bună, întreagă, se pune în jur de o linguriţă din amestecul de carne, se rulează şi se aşază în cratiţă,
alternând cu crenguţe de cimbru.
4. Se toarnă ulei, smântâna amestecată cu făină şi apă cât să acopere sarmalele. Se fierb la foc mic în jur de 2 ore.