Savoare spumoasă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g pişcoturi
  • 1/2 cana rom diluat cu 1/2 pahar apă
  • 200 ml şampanie
  • boabe de cireşe din dulceaţă şi caise din compot pentru cremă
  • 300 ml smântână dulce
  • 5 linguri zahăr pudră

Mod De Preparare

1. Crema se prepară după cum urmează: smântâna, ţinută înainte o oră la congelator, se bate cu zahărul, până se obţine o cremă consistentă. Se adaugă şampania, puţin câte puţin.

2. Într-o formă cu pereţi mai înalţi, de preferat din sticlă, se pune un strat de pişcoturi trecute prin rom diluat, apoi un strat de cireşe din dulceaţă şi feliuţe de caise din compot, apoi un strat de cremă. Se repetă procedura, până se termină pişcoturile, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă. Se dă la rece.

3. Se serveşte rece, decorată cu frunzuliţe de mentă proaspătă.