De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 170 g unt
- 40 g zahăr pudră
- coaja de la 2 lămâi
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingura esenţă de vanilie
- 250 g făină
- 2 linguri amidon pentru prăjituri
- 1 praf sare
Pentru decor
- 100 g zahăr pudră
Mod De Preparare
Îţi plac fursecurile? Încearcă o variantă mai sănătoasă, făcută în casă! Reţeta de semilune cu lămâie şi vanilie e foarte uşoară!
1. Se mixeaza untul cu cele 40 g de zahar pudra pâna ce se obţine o crema spumoasa si alba. Se adauga coaja rasa de
lamâie, sucul si vanilia.
2. Separat, se amesteca faina, amidonul si sarea si apoi se adauga peste compoziia de unt si se continua mixarea.
3. Aluatul obinut se întinde într-un sul mare sau doua mai mici, se înveleste în folie alimentara si se da la rece. Apoi se taie bucai mici de 2-3 cm care se modeleaza puin si li se da forma de semiluna.
4. Se coc circa 15 minute pâna devin aurii si se lasa 10 minute sa se raceasca. Cele 100 g de zahar pudra se pun într-un
castron si se trec semilunele prin zahar. Se scutura usor pentru a îndeparta surplusul si se pun pe platou.