De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 g coacăze roşii
- 2 frunzuliţe de mentă
- 500 g zahăr
- 1 litru lichior de fructe
- seminţe de anason
- cuişoare
- scorţişoară
Mod De Preparare
1. Se spală coacăzele, se culeg boabele şi se lasă la scurs pe un prosop de bucătărie. Se amestecă cu zahărul, se pun într-un borcan mare şi se lasă peste noapte, ca să îşi lase sucul.
2. Se pune lichiorul de fructe într-o sticlă şi se adaugă scorţişoara şi cuişoarele. Se închide sticla şi se agită bine. Se lasă 3 luni într-un loc cald.
3. Se strecoară lichiorul printr-o sită într-un borcan mare şi se adaugă cu grijă boabele de coacăze. Se poate servi imediat.