Somon în foitaj

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 bucăți file de somon
  • 100 g spanac
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 20 g cașcaval ras (sau orice altă brânză tare)
  • 1 pachet foitaj
  • 1 ou (pentru uns foitajul)
  • puțin ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Somonul în foitaj este un preparat excelent pentru o masă specială, festivă, dar și pentru o masă obișnuită în familie. Carnea de somon este bogată în vitamine, minerale și acizi omega 3, deci este o rețetă perfectă pentru copii.

Cum se face somonul în foitaj

  1. Se spală spanacul. Într-o tigaie se încinge puțin ulei de măsline și se gătește spanacul la foc mediu.
  2. Când spanacul începe să scadă în volum se adaugă smântâna de gătit și cașcavalul ras. Se amestecă, se gătește puțin și se oprește focul.
  3. Aluatul de foitaj se taie în două părți.
  4. Se preîncălzețte cuptorul la 180 de grade Celsius.
  5. Bucățile de somon se curăță de piele și eventualele oase rămase. Se condimentează cu sare și piper.
  6. Somonul se pune pe mijlocul foii de foitaj. Se așază deasupra spanacul gătit cu smântână. Se împăturește somonul și se închid marginile presând cu degetele.
  7. Somonul în foitaj se unge cu oul bătut.
  8. Se dă la cuptor la 180 de grade Celsius, căldură sus și jos pentru 15 – 20 de minute.