De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 4 medalioane mari de somon
- sare
- piper
- o lămâie
Pentru garnitura de orez
- 300 g orez cu bobul rotund
- 800 ml apă
- 1 lingurita şofran
- 50 g unt
- 2 lingurite ulei de floareasoarelui
Pentru sosul alb
- 200 g smântână
- 2 căţei usturoi
- 1 legatura mărar
- 100 g somon afumat
- zeama de la o lămâie
Mod De Preparare
1. Pentru început, se alege orezul şi se pune să fiarbă în apă cu sare, unt, ulei şi şofran. Se lasă să fiarbă înăbuşit în jur de 30 de minute, apoi se bagă în cuptorul cald.
2. Separat, se taie somonul afumat cubuleţe, usturoiul se pisează şi se amestecă cu smântâna şi mărarul tocat. Se acreşte cu puţină lămâie şi se potriveşte, după gust, cu sare şi piper.
3. Se spală medalioanele de somon cu apă rece, se pun pe un prosop absorbant la scurs şi se condimentează cu sare şi piper. Se pun pe grătarul încins şi se lasă să se rumenească pe fiecare parte.
4. Somonul se ia de pe grătar, se aşază pe un platou şi se serveşte cu garnitură de orez şi cu sosul de smântână cu somon.