De Ana Munteanu,
Ingrediente
- 180 ml ulei de măsline
- 60 ml oțet din vin alb
- 80 ml ketchup/suc de roșii
- zeama de la jumătate de lămâie
- 2-3 linguri miere de albine
- 2 lingurițe pudră de ceapă
- 2-3 lingurițe muștar dulce
- 1 linguriță paprika (afumată, dacă găsiți)
- 1 linguriță sare de mare
- 1 linguriță piper negru
- 1 linguriță pudră de usturoi
Mod De Preparare
Un sos clasic ușor, dulce acrișor, care merge cu aproape orice tip de salată.
Se face atât de rapid și ușor încât chiar nu mai e nevoie să îl cumperi. Pur și simplu amesteci toate ingredientele în blender, la viteză mică, până obții un sos cremos.
Sosul francez poate fi ținut la frigider până la câteva săptămâni, într-un recipient care se închide etanș. Amestecați bine înainte de folosire.
P.S.: Dacă vrei să fie mai cremos și mai dens, poți adăuga și 2 linguri de maioneză sau iaurt fin.
Foto: 123rf.com