De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 150 g maioneză
- 150 g iaurt grecesc sau smântână
- 20 ml zeamă de lămâie
- 1 linguriță usturoi granulat
- 30 g ceapă
- cepșoară (chives)
- mărar proaspăt
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod De Preparare
Sosul Ranch este un produs extrem de iubit în Statele Unite ale Americii. Prima oara a fost preparat în anii 50 și a fost folosit ca dressing pentru salate. Mai târziu, produsul a început să fie vândut în magazine ca sos pentru chipsuri, legume, nachos etc.
Acest sos american poate fi preparat și acasă din doar câteva ingrediente.
Cum se prepară sosul Ranch – sos american pentru salate
- Se spală cepșoara, mărarul și pătrunjelul. Se toacă mărunt.
- Ceapa se taie mărunt.
- Într-un castron se pun maioneza, smântâna sau iaurtul grecesc și usturoiul granulat. Cine preferă un sos mai acru poate adăuga si sucul de lămâie.
- Se adaugă și ceapa și ierburile tocate. Se amestecă până la omogenizare.
- Castronul se acoperă și se dă la frigider pentru minim 2 ore pentru ca aromele să se împrietenească.
- Sosul Ranch poate fi folosit în salate, peste cartofi prăjiți, cartofi la cuptor, chipsuri, nachos, coaste de porc, hamburgeri sau legume la grătar.