De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 80 ml ulei de măsline extravirgin
- 30 ml suc proaspăt de lămâie
- 2 roșii (fără semințe și tăiate în cubulețe)
- 12 măsline negre (fără sâmburi, tăiate fâșii)
- 2 fileuri anșoa
- jumătate de linguriță usturoi (tocat mărunt sau presat)
- 1 linguriță de pătrunjel (tocat mărunt)
- jumătate de linguriță chives tocate (cepșoară)
- jumătate de linguriță frunze de tarhon (tocate mărunt)
- un vârf cuți de sare
- piper negru măcinat
Mod De Preparare
Sosul Vierge este unul dintre cele mai populare sosuri ce însoțesc fructele de mare sau peștele. Acesta a fost popularizat de Michel Guerard, un chef francez din anii 1970 care a dorit să promoveze mâncarea simplă, proaspătă, ușoară și simplă.
Sosul Vierge se servește și cu carne de porc sau pui, pe pâine prăjită sau alături de o omletă sau frittata.
Cum se prepară sosul Vierge
- Toate ingredientele se amestecă într-un castron încăpător.
- Sosul Vierge se servește la temperatura camerei alături de carne (pește, fructe de mare, pui, porc), paste, pâine sau chipsuri de porumb.
- Pentru cine dorește un sos călduț, sosul se poate încălzi puțin, dar se va evita fierberea lui.
- Sosul se servește întotdeauna proaspăt, dar se poate ține acoperit la frigider timp de maxim 24 de ore.