De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 50 ml vin alb sec
- 500 g ciuperci albe proaspete
- 2 linguri ulei
- 1/2 căpăţână usturoi
- 1/2 ardei iute
- sare
- piper
Mod De Preparare
Un sote de ciuperci delicios şi foarte uşor de făcut, cu o aromă deosebită. Iată reţeta.
1. Se spală ciupercile şi se taie doar puţin din picioruşul care a stat în pământ.
Apoi se taie ciupercile doar în două, dacă nu sunt mari, sau în patru, dacă sunt mai mari.
2. Se feliază şi căţeii de usturoi, iar jumă-tate de ardei iute se pune tăiată în ulei. Se adaugă usturoiul și ciupercile.
3. Se presară sare şi piper și se călesc cât să-şi lase apa în jur de 5 minute. Apoi, se adaugă vinul şi se mai lasă 5 minute pe foc.
Alte rețete