De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 0.8 kg piept de curcan sau piept de pui
- 250-300 g cartofi noi
- 4 felii bacon
- 1/2 cana supă de pui sau de legume
- 100-120 g unt
- 3-4 căţei de usturoi
- sare, piper măcinat
- câteva fire de pătrunjel verde
Mod De Preparare
1. Cartofii se spală şi se fierb în apă cu un praf de sare, numai pe jumătate, aproximativ 20 de minute. Se curăţă de coajă, se ung cu unt şi se presară cu felii subţiri de bacon. Se dau cu un praf de sare şi se gratinează în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 de minute.
2. Carnea se spală şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce. Se taie felii groase de 1-1,5 cm şi se piperează. Se pun apoi bucăţile de carne într-o tigaie încinsă cu unt şi se pră-jesc câte 6-7 minute pe fiecare parte. Se adaugă câte puţină supă de pui şi se înăbuşă până se înmoaie bine toată carnea. La sfârşit se adaugă usturoiul tăiat felii şi se potriveşte la gust de sare.
3. Soteul din piept de curcan se ornează cu pătrunjel verde şi se serveşte imediat cu garnitura de cartofi şi salate de sezon.