De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 400 g spaghete
- 200 g ciuperci
- 200 g peşte file
- 1 ceapă mică
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras roşu
- 2-3 linguri ulei
- zeama de la o lămâie
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod De Preparare
1. Zarzavatul de supă (ceapa, morcovii şi păstârnacul) se fierbe în 1 l de apă. Se condimentează cu sare, apoi se pun bucăţile de peşte şi se lasă să fiarbă la foc potrivit câteva minute. Peştele se scoate şi se pune într-un vas acoperit, iar supa se păstrează.
2. Se fierb spaghetele în apă cu sare, se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ciupercile se curăţă, se spală, se fierb în apă cu sare 10 minute şi se lasă la scurs. Se călesc în ulei încins şi se condimentează cu sare şi piper. Se sting cu puţină apă, se fierb înăbuşit 10 – 15 minute, apoi se adaugă ardeiul gras tăiat felii şi se mai ţin pe foc 5 minute.
3. Se amestecă 6 linguri de supă, cu zeama de lămâie, o lingură de ulei, sare şi piper. Spaghetele se amestecă cu peştele şi ciupercile. Se presară verdeaţă, se stropeşte cu sos şi se pot servi.