De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- foi de dafin
- 1 lingura zahăr
- 50 g grăsime de gâscă
- 1 kg varză roşie
- 150 ml vin roşu
- 2 lingurite salvie uscată
- 4 cepe
- o căpăţână de usturoi
- 4 pulpe de pasăre (gâscă sau găină)
- 2 lingurite condimente
- 2 linguri oţet balsamic
Mod De Preparare
1. Pulpele de pasăre se curăţă şi se spală bine. Se presară cu sare şi piper şi se călesc în ulei 20 de minute pe o parte şi pe alta. Două cepe şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Apoi se călesc în grăsimea de gâscă. Pulpele şi ceapa călită se pun într-o tavă şi se adaugă salvia tocată şi condimente după gust. Se toarnă deasupra vinul şi se lasă la cuptor, la foc mic, cam o oră.
2. Varza roşie se spală şi se taie fideluţă. Două cepe se toacă mărunt şi se călesc în ulei. Se sting cu oţetul diluat cu apă, se adaugă varza şi o lingură de zahăr. Se lasă să fiarbă înăbuşit aproape două ore şi se presară foi de dafin şi sare după gust.
3. Pulpele rumenite şi varza călită se servesc fierbinţi cu un decor festiv din steluţe de morcov fierte şi crochete prăjite din cartofi.